Bodytec Lifestyle helpt je bij verschillende pijnklachten

 

Pijn is vervelend. De oorzaak van pijn komt door weefselsschade. Pijn hoeft geen eenduidige oorzaak te hebben, maar kan ook plots voorkomen. Daarnaast is er chronischepijn. We spreken over chronischepijn wanneer deze lang aanhoudt, of wanneer een bepaalde pijn steeds terugkomt.  Bij Bodytec Lifestyle proberen we door het stimuleren van het spierweefsel op een verantwoorde manier de pijn te verminderen. 

 

Bodytec Lifestyle kan verlichting bieden bij de volgende gevallen van chronische pijn:

 

 • Reuma

 • Corona/COVID-19
 • Fibromyalgie

 • Chronische gewrichtsklachten

 • Artrose

 • Lage rugpijn

 • Menstruatiepijn

 • COPD

 

Door middel van Bodytec (EMS) trainen we gericht uw lichaam en verlichten we chronische pijn. Bodytec (EMSkan worden gebruikt voor de behandeling van acute en chronische pijn, blessures en verschillende spier- en zenuwpijnen. Bodytec (EMS) wordt ingezet met als doel:

 • Verbeteren van de spierspanning en spierkracht 
 • Sneller herstel bij blessures
 • Sneller herstel na operatie of fractuur
 • Verbeteren van de spierspanning na een periode van verplichte bedrust
 • Verbeteren van de spierspanning na dieet
 
 

(Ex) Coronapatienten

De klachten na herstel van Corona kunnen extreem zijn. 

Dat de klachten extreem zijn bevestigt ook longarts Anneke van Veen die op het moment veel ex-coronapatiënten op haar spreekuur in het CWZ-ziekenhuis in Nijmegen krijgt. "Extreme vermoeidheid, een enorm conditieverlies en een enorm spierkrachtverlies. Dat is wat we zien. Dus voorheen gezonde en actieve mensen die nu moeite hebben met een trap op lopen."

Bewegen bevordert de opname van zuurstof in de cellen, het versterkt de ademhalingsspieren, zorgt voor een toename van de longinhoud en het verbetert je uithoudingsvermogen. Klachten als benauwdheid en hoesten zullen daardoor verminderen.
Met de Bodytec Lifestyle EMS trainingen kunnen mensen die de gevolgen van Corona ervaren toch hun spieren en conditie opbouwen. Met minimale inspanning maximaal resultaat behalen!

 

COPD

COPD-patiënten zijn door hun kortademigheid niet altijd in staat om intensieve duurtraining te doen. Elektrostimulatie van de spieren is een goed en minder belastend alternatief.

COPD is een verzamelnaam voor longemfyseem en chronische bronchitis. Maar COPD is meer dan een aandoening van de luchtwegen. Het is een systemische aandoening die ook gevolgen heeft buiten de longen. Zo komt zwakte van de skeletspieren veel voor bij COPD-patiënten. Een gebrek aan lichamelijk activiteit speelt hierbij een grote rol. Longrevalidatie is dan ook succesvol om spierfunctie te verbeteren. Maar patiënten met ernstige COPD zijn niet altijd in staat om intensief te trainen omdat ze snel kortademig en moe worden. Met de Bodytec EMS trainingen kunnen mensen met COPD toch spieren en conditie opbouwen. 

 

 

Postnataal

Tijdens en na de zwangerschap kunnen hierdoor pijnklachten ontstaan in de lage rug, bilspieren, heupen en bovenbenen. Deze pijn hangt vaak samen met houding en/of beweging. Onze therapie bestaat uit gerichte adviezen over houding en beweging in de dagelijkse bezigheden, het trainen van de juiste spieren met EMS en uitleg over hoe het beste met de energie kan worden omgegaan. Kortom: Bodytec Lifestyle helpt je van je eventuele klachten na je zwangerschap af te komen.  

 

Frozen schoulder

Een frozen shoulder begint meestal eerst met pijnklachten. Pas daarna treedt de bewegingsbeperking op de voorgrond die ook gepaard kan gaan met veel pijn. In een later stadium nemen de pijn en de bewegingsbeperking weer af. De klachten lossen zich vrijwel altijd vanzelf op, maar houden gemiddeld zo’n één tot anderhalf jaar aan. Doordat de spieren lange tijd niet worden gebruikt kunnen soms blijvende bewegingsbeperkingen ontstaan. Doordat de pijn doorgaans snel erger wordt als men niet beweegt, kan een frozen shoulder leiden tot langdurige en ernstige slaapproblemen die het normaal functioneren overdag in grote mate kunnen belemmeren of zelfs onmogelijk maken. In extreme gevallen kan de langdurige slapeloosheid zelfs leiden tot algehele verzwakking en sterk gewichtsverlies.

 

Behandeling met Bodytec lifestyle EMS ( electrostimulatie ) waarbij we de spieren van de schouder in conditie houden en de doorbloeding stimuleren in het gewrichtskapsel hiermee boeken we zeer goede resultaten.In verlichting van de pijn en het bevorderen we het genezing proces .